کد خبر:  4227 تاریخ انتشار: 00:47 - 1395/02/01 تعداد بازدید: 334

برگزاري اولين سمينار ابعاد اجتماعي و فرهنگي وقف در شمال ايران

به مناسبت هفته وقف و همزمان با همایش ملی وقف در شهرستان آمل، موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی سبز با همکاری انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات و انجمن بین المللی تغییرات فرهنگی و اجتماعی میزبان همایشی با عنوان "بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی وقف در شمال ایران" در محل این موسسه بود. این همایش صبح روز پنج شنبه 26 آذر ماه با حضور حجت الاسلام موسی رجایی، حسن برزگر رییس اوقاف بندپی بابل، حجت الاسلام آقا براری معاون حوزه علمیه امام حسن عسگری (ع) آمل، رییس، معاونین، اعضای هیئت علمی،کارکنان و دانشجویان مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه سبز و دانشگاه های دیگر در سالن اجتماعات دانشگاه سبز برگزار گردید.
 دبیر همایش وقف در شمال ایران در باره انگیزه برگزاری این همایش گفت: امسال برآن شدیم تا اولین همایش وقف را در هفته پژوهش در این موسسه برگزار کنیم.
 دکتر مهری بهار افزود: وقف موضوعی بسیار مهم و اساسی در کشور ما است و پدیده ای چند ساحتی و چند بعدی به شمار میرود که دارای ابعاد و زوایای متعددی است که متاسفانه آن چنان که شایسته است بدان پرداخته نشده است. عضو هیئت علمی دانشگاه یادآور شد این همایش با هدف شناخت پدیده وقف و ابعاد فرهنگی، اجتماعی، دینی، سیاسی و اقتصادی آن برگزار گردید. که مقالات و پژوهشهای متعددی در محورهای اعلام شده به دبیرخانه همایش ارسال شد که از آن میان پنج مقاله در روز همایش ارایه شد.
اولین سخنران این همایش دکتر محمود شارع پور رییس دانشگاه سبز و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران بود که ضمن خیر مقدم گویی به مهمانان وحضار به معرفی این دانشگاه و اهداف آن در زمینه رشد اخلاقی و فرهنگی دانشجویان و تاثیر گذاری بر مسایل شهری و محیط پیرامونی پرداخت. سخنران دوم دکتر مهری بهار عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دبیر همایش وقف بود که در مورد نقش زنان در موقوفات و فرآیند وقف در دوران صفویه صحبت کرد. وی افزود: حداقل 20 تا 30 درصد وقف ها را زنان انجام می دهند و نقش زنان در وقف قابل توجه است . در ادامه این همایش حجت السلام موسی رجایی، مدرس دانشگاه و رییس سابق حوزه علمیه آمل درباره انواع وقف سخنرانی کردند. وی گفت که دو نوع وقف داریم وقف اولاد و وقف عام که در استان مازندران در شهرهای تنکابن و آمل وقف اولاد انجام گرفته است. همچنین موقوفات کرکی در کردستان که در مورد وقف های قرآنی در کنار اهل سنت است انجام می شود. سخنران دیگر دکتر رضا شجری عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران بود که در مورد تحلیل تاریخی وقف در ایران، شرایط اجتماعی واقفان در ایران و اینکه چه چیزهایی وقف می کردند و برای چه اموری وقف می کردند مطالبی ارایه کرد. رئیس اداره اوقاف بندپی بابل سخنران بعدی این همایش بود. حسن برزگر در مورد مشکلات حقوقی و ادرای وقف در آمل و بابل و ابعاد گسترده وقف سخن گفت . وی گفت : اولین قانونی که در اولین مجلس در ایران مطرح شد وقف و واقفین بود . آخرین سخنران این همایش مهناز آزاد از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم ارتباطات دانشگاه سبز بود که در ادامه بحث دکتر بهار در مورد وقف زنان صحبت کرد . وی تعریفی از وقف و وقف در دوران پیش و پس از اسلام،  نخستین واقف زن در اسلام، کهن ترین واقف زن و زنان واقف در دوران صفویه صحبت کرد . وی افزود: نخستین واقف زن حضرت فاطمه (س) بود که بنابر روایات پیامبر (ص( هفت بوستان به ایشان داده بودند که حضرت فاطمه(س) آنرا وقف کردند و امور آن را در اختیار امام علی ( ع) قرار داده بودند. این همایش با تقدیر و تشکر از سخنرانان و اهدای لوح تقدیر و هدایا پایان یافت.

فرم دریافت نظرات شما
نام شما: نشانی پست الکترونیک شما:
نظر شما:*
سوال:* 3 + 7 =